ZATERDAG 23 AUGUSTUS
STRAND BERGEN AAN ZEE

Locatie deze zomer bij beachclub Offshore

Het Breaking the Waves festival - dat sinds 2006 jaarlijks bij strandpaviljoen Uit de Kunst plaatsvond - zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 23 augustus bij Beachclub Offshore. De organiserende stichting van dit unieke multidisciplinaire strandfestival van Bergen aan Zee zocht voor de komende editie een nieuwe locatie om invulling te kunnen geven aan de nieuwe ambities van het festival. Ondanks de jarenlange samenwerking met strandpaviljoen Uit De Kunst bleken de ideeën van beide partijen niet langer verenigbaar om tot een overeenkomst te komen.

Friso van der Land, uitbater en eigenaar van beachclub Offshore, wilde graag om de tafel met de festivalorganisatie. Samen met het bestuur van de stichting Breaking The Waves kwamen zij op 28 februari j.l. tot een definitieve overeenkomst. De brede programmering van het festival, dat zich richt op jong en oud met een mix van live bands, klassieke muziek, literatuur, theater en dans, past uitstekend in de culturele agenda van Offshore. Vorig jaar onderscheidde de beachclub zich al met de zondagse jazzconcerten en uitvoeringen zoals die van de Canto Ostinato, het festival wordt een welkom hoogtepunt van het zomerseizoen.

 

Voor de komende editie van het festival staan er een paar grote verrassingen op het programma. Hou de website in de gaten voor updates.