Tweekunst expositie en concert tijdens de kunst10daagse in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee

TweekunstVoor het eerst in haar 13-jarig bestaan zal Tweekunst haar werk live uitvoeren voor publiek. Samen met onder andere meester-gitarist Wiek Hijmans en filmmaker Ivar Iding geeft zij twee bijzondere multi media concerten. Deze zullen plaatsvinden tijdens de kunst10daagse van Bergen in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee.

16 t/m 25 oktober 2015 Expositie

Tweekunst exposeert van 16 t/m 25 oktober 2015 dagelijks van 11.00 - 17.00 uur in het Vredeskerkje - Kerklaan 21 te Bergen aan Zee.

17 en 24 oktober 2015 Concert

Tweekunst zal het project The Tobias Symphony part 1 & 2 integraal voor u opvoeren.

De 23 minuten durende symphony wordt gespeeld door gitarist Wiek Hijmans, zanger John Hollenberg, bassist Robin de Lang en toetsenist Eugène Later. Met de vertoning van de bijbehorende film van Ivar Iding komen beeld en muziek tot leven. Daarnaast treedt Wiek Hijmans op. Hij geeft een sfeervol solo concert op de electrische gitaar, waarin bijzondere klanken van dit veelzijdige instrument te horen zullen zijn. Wiek Hijmans geldt als een pionier op het gebied van de elektrische gitaar en de klassieke muziek. Hij werd in 2003 door het Holland Festival solo in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw gepresenteerd als dé nieuwe muziekspecialist op de elektrische gitaar en ontving in New York de Andres Segovia Award for outstanding guitar playing. Wiek Hijmans is als solist te horen bij symfonieorkesten in Europa en daar-buiten (o.a. Deutsches Rundfunk Orchester, Orchestre de Lorraine, Radio Kamerfilharmonie, Noord Nederlands Orkest, Boston Modern Orchestra Project). De CD Dreamhouse van Steven Mackey waar Hijmans' elektrisch gitaarkwartet CATCH op te horen is, is genomineerd voor een Grammy.

Tweekunst:

Tweeling brengt schilderkunst en muziek samenIn 2002 ontdekte de tweeling Anne-Fieke en Eugène Later dat het proces van schilderen en componeren sterke overeenkomsten toonden. Anne-Fieke is fijnschilder en Eugène componist. Zij delen dezelfde werkwijze en creatieve ideeën. Een logische stap was om dit proces samen aan te gaan. Het gezamenlijk creëren van schilderij en compositie om tot een nieuwe kunstuiting te komen: Tweekunst. Hun kunst toont de synergie tussen beeld en geluid; hand in hand zijn beiden langzaam naar elkaar toegegroeid tot één geheel. Schilderij en muziek zouden zonder elkaar niet tot stand zijn gekomen. In de afgelopen jaren hebben zij ondermeer deelgenomen aan de internationale exposi- ties Venus and the Female intuition en Dante’s divine comedy. Vorig jaar waren zij uitgenodigd voor de internationale expositie Magic 7 in Kopenhagen. Hier presenteerde zij het project The Tobias symphony waar legendarisch gitarist Andy Summers (The Police) aan meewerkte. Daarnaast is hun werk gepubliceerd in de kunstboeken Dreamscape, the best of Imaginary Realism, en Imaginaire.

Expositie: Tweekunst exposeert van 16 t/m 25 oktober 2015 dagelijks van 11.00 - 17.00 uur in het Vredeskerkje - Kerklaan 21 te Bergen aan Zee.

Kaarten voor de concerten zijn verkrijgbaar via Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Kosten: 10 euro per stuk

Aanvang: 20.00 uur